8 Şubat 2009 Pazar

Ekibimiz


Soldaki fotoğraftakiler biziz. Sezen, Batuhan, Kübra ve ben. Fakat Kübra bir aksilik sonucu grubumuzdan ayrılmak zorunda kaldı. Şimdi aramıza yeni biri gelicekmiş. Kübra iyi kızdı. Her neyse. Biz şu anda 3 kişi olsak ta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. A dostlar durum böyle yani.

İlk buluşmamız alakasız bir cafede (çok gürültülüydü, neden oraya gittiysek) 16 Aralık' ta oldu. ''Ulen bu tarihi nereden biliyorsun'' derseniz not almışım. Ehehe. Buluştuğumuz ilk gün ne yapacağımıza karar verdik. Çalışma saatlerimizi ayarladık. Bir de okumak için kitap dönüşümü yaptık. Sonra 21 Aralık' ta buluştuğumuzda kısa filmler izleyelim, konuşma ayarlayalım, konumuzu hazırlayalım diye bir heyecana kapılmıştık. Bunların hepsini kısa sürede yapamasak ta gerçekleştirmeye çalıştık. Batuhan' ın hocası bize insan hakları üzerine bilgi verdik. O gün bütün gruplar olarak bir araya geldik filan.

Ondan sora dedik ki (bu arada böyle tarihçeli gidiyorum ve sıkıldınız belki; ama okuyun bence ya.okuyun okuyun.) hepimiz bir konu getirelim bunu sinopsis olarak yazalım ve bize en faydalısını seçip onun üzerinde yoğunlaşalım. Tarih 4 Ocak oldu. Herkes bişiler yazıp getirmiş, sağolsunlar.Okuduk ettik, düşündük taşındık ve seçtik birini. Tabi bu arada herkes çok kararlı her şeyi zamanında yapıcağız filan diyoruz. Sonra o tarihler sarktı tabi; ama olsun yine de istikrarlı gidiyoruz.

Nefin Hoca'ya ilk sinopsisimzi internet cafede gönderdik. (orada da windows 2007-2003 sorununu yaşamıştık. Aklıma gedi şimdi.) Ardından beklemeye başladık. Her gün merakla bilgisayarı açıyorum, cevap yok. Tabi o sırada Nefin Hoca, Umut Aral' a bizim sinopsisimizi göndermiş. Okuduktan sonra bize yorumlarını gönderdiler. Dediklerine göre öykümüz çok iyi bir prodiksiyon ve deneyim gerektirmekteydi. Öykümüzü sadeleştirerek max. 20 dakikalık anlaşılır bir kısa film yapmamızı istediler. Aynı zamanda Umut hoca http://www.atomfilms.com/ ve http://www.benimsinemalarim.com/ dan kısa filmleri izlememizi önerdi. Şu anda benimsinemalarım çalışmıyor; ama diğeri çalışıyor. Hepiciğiniz izleyebilirsiniz.

Hocalarımızın cevabını öğrendiğimizde Sezen İstanbul' daydı.Batuhan ile ben de Edirne'deydik. Sezen tatilde beni aradı Kübra' nın gruptan ayrılmak zorunda olduğunu söyledi. Üzüldüm tabi. Sonra tatilde bir haftamızı iyi değerlendirelim dedik ve Sezen Edirne' ye geldi. Bundan sonrasını yazıcağım; fakat ara veriyorum şu anda.

Ayrıca yarın okulların açılmasından dolayı üzgünüm. Tatil ne güzeldi yav. Şimdi derstir, sınavdır aynı karmaşıklığı yine yaşayacağım. Ühühü.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder